Fra telefonboks til app udvikling

Der er løbet en del vand gennem floden, siden de første mobiltelefoner kom frem, og vi benovede så til, hvordan det kunne lade sig gøre at foretage en opringning, uden er der var hverken ledning eller telefonstik. Dengang i 1970’erne var det nærmest betragtet som vild og vanvittig innovation at se den slags opfindelser, også selv om den første mobile telefon var en ordentlig svend på næsten et kilo og som kostede det samme som en bedre brugt Opel Corsa.

Det er også ved at være en rumalder siden, at vi løb rundt og ledte efter en telefonboks. I ved, sådan en grønmalet metalkasse, med matterede glasvinduer og en dør – og så stod der enten ‘KTAS’ eller ‘Jydsk Telefon’ på. De stod på offentlige steder, så alle havde mulighed for gå ind i kassen, putte et par mønter i, og ringe til moster Karen eller få fat i en taxa. For dem af jer der ellers kan huske dem, så var der som regel altid kø ved telefonboksen – eller også kunne man ikke få maskineriet til at sluge mønterne. Så måtte moster Karen altså vente med at få den opringning, eller også måtte man bevæge sig ned i den anden ende af byen, for at se om telefonboksen dernede virkede.

 

Et eksplosivt marked

Bortset fra enkelte dinosaurere der nægter at bruge telefoner til andet end at ringe og modtage opkald på, så er mobiltelefoner blevet ‘smarte’ og gør os online overalt. Smartphones er ikke længere bare telefoner til at tale i, men kompakte computerenheder der ved hjælp af apps gør det muligt at få stort set hvilken som helst information man ønsker. Skulle der være en app der ikke findes på markedet endnu, så kan man da bare få en lavet. Firmaer som www.softwaredanmark.dk, specialiserer sig i app udvikling til et marked der i stigende grad kræver ny innovation og ny teknik.

Hvad enten du skal have mad bragt til døren, finde bus- og togtider eller en tur i banken, så er der opfundet apps der kan klare den slags. Efterhånden er der ingen grænser for hvilke apps der kan udvikles og der kommer nye til hver dag. Selv om de fleste ikke ved hvilket arbejde der faktisk lægges i at udvikle den slags, så er app udvikling alligevel med til at gøre livet nemmere for forbrugere og kunder. Brug af apps på mobiltelefoner er nærmest eksplosivt og app udviking et blevet et gigantisk potentiale for at virksomheder kan indfange og servicere kunder på en helt ny måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *